Als het mij al lukt om daar te scoren, dan moet dat voor Milik geen probleem zijn
Voskamp laatste Nederlander die scoorde in het stadion van Legia Warschau

"Als het mij al lukt om daar te scoren, dan moet dat voor Milik geen probleem zijn"

16-12-2014 09:08
5

Ook Johan Voskamp zag maandag dat Ajax in de knock-outfase van de Europa League werd gekoppeld aan Legia Warschau. De huidige spits van Sparta Rotterdam stond in het verleden onder contract bij Śląsk Wrocław, dat ook uitkomt op het hoogste niveau in Polen.

Op bezoek in Warschau mogen er geen supporters van beide ploegen aanwezig zijn. Dat komt omdat de Polen een straf opgelegd hebben gekregen vanwege ongeregeldheden tijdens het Europa League-duel met SC Lokeren. "Zo jammer dat er geen publiek bij is, ook voor de spelers van Ajax", vertelt Voskamp tegenover het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Voskamp is de laatste Nederlander die tot scoren kwam in het onderkomen van Legia. "Ajax is natuurlijk wel wat gewend met Camp Nou en de ArenA, maar het kan er aardig spoken met die fanatieke aanhang. Ik weet nog dat wij elkaar in de warming-up niet eens konden verstaan, zo’n kabaal was het", herinnert Voskamp zich.

In dienst van Śląsk scoorde Voskamp op 21 augustus 2011 op bezoek bij Legia Warschau. "Als het mij al lukt om daar te scoren, dan moet dat voor Milik helemaal geen probleem zijn. Maar Ajax hoeft niet te denken dat het een makkie wordt. Legia heeft Celtic met 4-1 van de mat gespeeld."