Winst Champions League doel van investeerders: Niet één keer, meerdere malen
"In feite verschillen we niets van de mensen die al heel lang fan zijn van deze club"

Winst Champions League doel van investeerders: "Niet één keer, meerdere malen"

17-12-2014 16:25
1

Paris Saint-Germain is als club enorm gegroeid sinds het in handen is van Qatarezen. President Nasser Al Khelaifi ziet PSG niet als speeltje, hij heeft een duidelijk doel in Frankrijk.

"Ons grote doel is het winnen van de Champions League", zegt Al Khelaifi in Voetbal International. "Niet één keer, maar meerdere malen. Dit seizoen doen we voor de derde keer mee sinds de overname. Iedereen, van het kantoorpersoneel tot de A-selectie en de staf, geeft alles voor dat grote doel. Maar we zijn niet blind of naïef. In het voetbal heb je een heleboel dingen niet in de hand. Je kunt niet alles controleren, helaas."

Die controle is niet in handen bij de loting voor iedere ronde. Maandag was de loting voor de achtste finale van de Champions League. PSG werd gekoppeld aan Chelsea.

Alle investeringen hebben een duidelijk doel: de top bereiken. "We laten ons leiden door de liefde voor het voetbal. In feite verschillen we niets van de mensen die al heel lang fan zijn van deze club; we willen net als zij de beste worden met Paris Saint-Germain. Wat wij hier doen, is niet nieuw. Investeren in voetbal is iets van alle tijden. We doen het op onze eigen, unieke manier. Dát maakt ons bijzonder."