'Je vroeg mij voor de wedstrijd of wij op een dood spoor zaten, ik zei belachelijk'
Overtuigende zege op Ajax bewijst gelijkt van Bosz: "Ik ben misschien eigenwijs"

'Je vroeg mij voor de wedstrijd of wij op een dood spoor zaten, ik zei belachelijk'

19-12-2014 12:32
2

Vitesse boekte donderdag een meer dan overtuigende bekeroverwinning op Ajax. In Amsterdam wonnen de Arnhemmers met 0-4. Daarmee maakte de club een einde aan een negatieve reeks. Voor het eerst sinds eind oktober stapte Vitesse weer eens als winnaar van het veld.

Trainer Peter Bosz hield ook op het moment dat het wat minder liep met zijn club vast aan zijn aanvallende manier van spelen. Tegen Ajax volgde de beloning. "Ik ben misschien eigenwijs. Dat zij zo mat oogden, heeft volledig te maken met hoe goed wij speelden. Het ziet er dan misschien zo uit bij hun, maar dit was volledig onze verdienste", zegt Bosz in gesprek met Omroep Gelderland.

De ommekeer kon niet uitblijven, stelde Bosz, die zijn ploeg ook in de periode dat de resultaten minder waren in balbezit zag grossieren. "Je vroeg mij voor de wedstrijd of wij op een dood spoor zaten. Ik heb gezegd belachelijk. Dat is namelijk pas als spelers de bal niet meer durven vragen of ze wegschieten. Wij zijn blijven voetballen op onze eigen manier. Daar in blijven geloven. Maar niemand had natuurlijk gedacht dat wij in de Arena van Ajax zouden winnen."