'Gratis' Chelsea-spits kost NAC mogelijk toch enkele tonnen: 'Geen slechte deal'
Rutjes: "We staan met de rug tegen de muur"

'Gratis' Chelsea-spits kost NAC mogelijk toch enkele tonnen: 'Geen slechte deal'

21-01-2015 14:36
4

Stipe Perica speelde dit seizoen tot nu toe negen competitiewedstrijden als basisspeler bij NAC Breda. Daar moeten nog elf basisplaatsen bijkomen, anders kost het de Brabantse club geld. Chelsea ging akkoord met het gratis huren van de Kroaat, als tegenprestatie staat echter zwart op wit dat hij minimaal twintig keer in de basis moet starten. Anders moet NAC alsnog een huursom betalen.

Het is niet duidelijk hoe hoog de huursom is als Perica geen twintig wedstrijden aan de aftrap verschijnt. Volgens NAC gaat het om een klein bedrag, meldt Omroep Brabant. "Chelsea wilde afgelopen zomer een paar ton huur voor Perica en dat kunnen wij gewoon niet betalen. Uiteindelijk konden we hem onder deze voorwaarden toch halen. Het is geen slechte overeenkomst. Het geld is ook gereserveerd, maar ik praat niet over bedragen", zegt directeur Justin Goetzee in gesprek met de regionale zender.

Perica werd eerder deze week in verband gebracht met Udinese. Een transfer naar de Italiaanse club zou NAC goed uitkomen, dan vervalt de eis. "Ik weet niet of hij blijft. Gisteren kwam het bericht dat Udinese belangstelling zou hebben, maar wij hebben niks vernomen. Ik heb het ook aan Stipe gevraagd en die wist het zelf ook niet. Zelf hoop ik dat hij blijft. Ik zie nog steeds mogelijkheden genoeg voor hem om te spelen. Maar de trainer bepaalt altijd of hij speelt of niet", aldus technisch directeur Graeme Rutjes.

Een deel van de NAC-aanhang is boos op Rutjes, vanwege de slechte deal die hij gesloten heeft met Chelsea. "Als NAC zit je niet echt in een luxepositie. We staan met de rug tegen de muur. NAC zit in categorie 1, we mogen en we kunnen niks. Alles wat we doen moeten we verantwoorden bij de KNVB. Chelsea kwam er op terug dat Stipe gratis zou komen. Dan moet je wat anders. Wij kunnen helaas de eisen niet stellen. Bovendien zou hij onder Gudelj gewoon spelen."