Ajacied snapt De Boer: Soms heb je wat extra ervaring nodig in de ploeg
Cillessen en Boilesen over uitlatingen De Boer

Ajacied snapt De Boer: "Soms heb je wat extra ervaring nodig in de ploeg"

30-01-2015 16:15
3

Frank de Boer liet vrijdag weten zich nog voor het verstrijken van de transferperiode te willen versterken met een ervaren kracht op het middenveld. Dit omdat de selectie van Ajax vrij jong is.

Jasper Cillessen, sluitpost van de regerend landskampioen, behoort met zijn leeftijd van 25 bijvoorbeeld bij de ouderen van de selectie. Een vreemde gewaarwording, laat Cillessen weten tegenover FOX Sports. "Dat is wel heel apart om mee te maken. Dat geeft ook een extra verantwoordelijkheid. Daar moeten we als ploeg mee omgaan", stelt de goalie van Ajax, die nog dit seizoen de grens van 26 jaar passeert.

Ook Nicolai Boilesen beseft dat Ajax een jonge selectie heeft. "Je ziet dat als we een of twee blessures hebben er opeens jongens van achttien of negentien jaar er gelijk moeten staan. Dat kan ook, maar soms heb je wat extra ervaring nodig in de ploeg", aldus de linksback, die daarmee laat doorschemeren het niet onverstandig te vinden dat De Boer een ervaren speler naar de Amsterdamse club wil halen.