OM: overval op FC Utrecht in scène gezet, club verduistert duizenden euro's
Verduistering en diefstal verschillen wezenlijk van elkaar

OM: overval op FC Utrecht in scène gezet, club verduistert duizenden euro's

03-02-2015 13:12
21

Het Openbaar Ministerie in Utrecht meent dat de overval op FC Utrecht geen overval was, maar verduistering. Bij de club werd vorige week maandag een fors bedrag van naar verluidt 77.500 euro ontvreemd.

FC Utrecht werd een week geleden opgeschrikt door een gewapend persoon, die in de kluis wilde. Dat is althans de lezing van de club. Later sijpelde door dat het mogelijk om een medewerker van de Domstedelingen ging. Het OM gaat er nu vanuit dat er helemaal geen overval geweest, maar dat er sprake is van verduistering en dat is een groot verschil in justitiële termen.

"Op dit moment lijkt het erop dat de overval in scène is gezet", zegt Mary Hallebeek, woordvoerster van het OM, tegen De Utrechtse Internet Courant. Geen overval en ook geen diefstal dus, want het verschil met verduistering is dat een persoon de goederen al rechtmatig in bezit heeft door bijvoorbeeld een dienstbetrekking.

Dat laatste sluit weer aan bij de geruchten over de betrokkenheid van één of meer werknemers bij de opvallende zaak, meldt DUIC. Vier verdachten zijn inmiddels aangehouden, allen zitten nog vast.