Advocaat bevestigt nieuw avontuur in Premier League: Altijd al gewild

Advocaat bevestigt nieuw avontuur in Premier League: "Altijd al gewild"

16-03-2015 23:05
19

Dick Advocaat heeft maandagavond bevestigd dat hij het seizoen afmaakt als trainer van Sunderland. Daar volgt hij de vertrokken Gus Poyet op.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Advocaat zijn contract reeds heeft ondertekend, morgen wacht de officiële presentatie. "Dit is wat ik altijd nog eens wilde doen, de Premier League. Dat is en blijft een fenomenale competitie", zegt de oefenmeester tegenover het eerdergenoemde dagblad.

"Als coach wil je daar nog wel werken, dat blijft trekken. Zaterdag wacht West Ham United. Dan is er de interlandonderbreking. En dan wacht de derby met Newcastle United. Dat is echt iets om naar uit te kijken, want geloof me, dit is gewoon een heel grote club", besluit Advocaat zijn eerste reactie.

Tijdelijke oplossing?
Sunderland ziet Advocaat volgens The Guardian als tijdelijke oplossing. In de zomer zou de club namelijk graag Steve McClaren aanstellen. Hij staat op dit moment aan het roer bij Derby County, de club waar hij vorig seizoen bijna mee wist te promoveren naar de Premier League.

Met de aanstelling van Advocaat groeit het aantal Nederlandse trainers in de Premier League. Na Louis van Gaal (Manchester United) en Ronald Koeman (Southampton) is Advocaat de derde.

Lastig karwei
Advocaat krijgt het in de Premier League in ieder geval niet gemakkelijk. Hij moet ervoor zorgen dat zijn ploeg niet degradeert uit de hoogste afdeling van het Engelse voetbal. Sunderland staat op dit moment één punt boven de 'streep'. Zaterdag wacht, zoals Advocaat al zei, de confrontatie met West Ham United.