Hiddink laat Elia en El Ghazi links liggen en roept vervanger op voor Robben
Nieuwe linksbuiten voor Oranje

Hiddink laat Elia en El Ghazi links liggen en roept vervanger op voor Robben

23-03-2015 12:45
9

Quincy Promes meldt zich maandag in Noordwijk. Bondscoach Guus Hiddink heeft de aanvaller bij het Nederlands elftal gehaald als vervanger van Arjen Robben.

Promes maakt de laatste weken indruk bij Spartak Moskou en dat is Hiddink niet ontgaan. De oud-aanvaller van FC Twente haalde aanvankelijk de definitieve selectie niet, maar moet zich maandag toch melden bij Huis ter Duin. Hij is de vervanger van Robben.

De 31-jarige ster van Bayern München liep in de competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (0-2 verlies) een scheurtje in zijn buikspier op en ligt er 'meerdere weken' uit, zo luidde verklaring van de Duitse recordkampioen. Robben mist daardoor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (28 maart) en oefeninterland tegen Spanje (31 maart).

Na het afhaken van Robben doken de namen van Anwar El Ghazi en Eljero Elia op als eventuele vervangers, maar Hiddink liet de keuze vallen op Promes. Afgelopen weekend maakt de geboren Amsterdammer zijn zevende competitiegoal voor Spartak. Hij speelde tot op heden drie interlands voor Oranje. Zijn laatste optreden was vorig jaar november in het oefenduel met Mexico (2-3).