Bij veel clubs kan ik zo terug komen, dat geldt voor Van Gaal en Hiddink ook
"Wie weegt mij eigenlijk?"

"Bij veel clubs kan ik zo terug komen, dat geldt voor Van Gaal en Hiddink ook"

28-03-2015 11:02

Dick Advocaat heeft op de valreep nog zijn avontuur in de Premier League gekregen. De 67-jarige trainer dacht aan stoppen, maar wil toch van geen wijken weten. "Het kan niet zo zijn dat je op je 67ste plots bent afgeschreven. Geldt niet voor mij, niet voor jou, niet voor Guus Hiddink. Loopbanen verdienen respect", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Advocaat hapte dan ook direct toe toen Sunderland zich meldde. "Ik was dolenthousiast, ja. Maar dat ben ik ook als Cromvliet voor de deur staat. Of DSVP. Kinderlijk blij met een baan in de Premiership? Blij. Toen ik voorin de bus zat met Sunderland, door Londen op weg naar West Ham United, toen wist ik waarom. De mensen langs de weg, de huizen, het stadion, is er wat mooiers? Later, die wedstrijd en de beleving..."

Het afbreukrisico is echter behoorlijk. Sunderland staat maar één punt boven de degradatiestreep en degradatie zou toch een droevig einde van zijn trainerscarrière betekenen. Advocaat zit daar echter totaal niet mee. "O ja? Moet ik bang zijn voor mijn carrière? Die ligt toch al achter me. Maar ik heb de overtuiging dat Sunderland het gaat redden."

"En wie weegt mij eigenlijk? Wie weegt Guus Hiddink? Zijn wij oud en versleten, omdat we 67 zijn? Ik ben hartstikke druistig. Als ik om kijk, weet ik wat ik wel en niet kan. Waar ik wel en niet slaagde. Bij veel werkgevers kan ik zo terug komen. Dat geldt voor Van Gaal en Hiddink ook", aldus Advocaat, die eerder al over zijn hoge salaris sprak.