Ajax wil 'meteen alles op peil hebben': Utopie dat wij altijd maar kampioen worden
"Ik gun hem dat succes"

Ajax wil 'meteen alles op peil hebben': "Utopie dat wij altijd maar kampioen worden"

18-04-2015 11:25
2

Edwin van der Sar, de commerciële man van Ajax, geeft in zijn column in De Telegraaf aan dat het geen zekerheid is dat Ajax ieder jaar de titel pakt. De voormalig doelman van de Amsterdammers feliciteert PSV tegelijkertijd.

"In Eindhoven is Phillip Cocu dicht bij zijn eerste titel als trainer. Ik gun hem dat succes. We hebben jarenlang met elkaar gespeeld en hebben ook nog eens dezelfde geboortedag. De band is altijd goed geweest", aldus Van der Sar.

"Met Ajax gaan we er in het nieuwe seizoen weer vol tegenaan. Het is natuurlijk een utopie dat wij altijd maar kampioen worden. De tweede plek is wel degelijk een teleurstelling na zoveel mooie titels", vervolgde de voormalig keeper, die zag dat Ajax de belangrijkste factor uit de laatste jaren niet kon benutten: de inhaalrace.

"Toch is Ajax qua punten verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Na de winterstop komt Ajax onder Frank de Boer altijd sterk terug, dat bleef nu achterwege. De les is dat we moeten zorgen dat straks meteen alles weer op peil is, zodat we er in de play-offs voor de Champions League vol voor kunnen gaan."