Feyenoord begrijpt het niet: 'Zag PSV niet vanaf het begin als grootste concurrent'
"Als je het nu hebt over de gunfactor, dan is daar in mijn geval bij hem wel sprake van"

Feyenoord begrijpt het niet: 'Zag PSV niet vanaf het begin als grootste concurrent'

18-04-2015 11:59
6

Feyenoord-trainer Fred Rutten zag PSV niet als de grootste concurrent voor zijn manschappen. Toch worden de Eindhovenaren kampioen van Nederland. Rutten is blij voor zijn collega-trainer Phillip Cocu.

"Ik heb PSV niet vanaf het begin als de grootste concurrent voor Feyenoord gezien en ook niet gedacht dat ze in Eindhoven de grootste kans hadden om kampioen te worden. Ik heb me vooral op de ontwikkeling van Feyenoord gefocust", vertelt Rutten in De Telegraaf.

"Maar voor Cocu vind ik het mooi. Ik heb geweldig met hem samengewerkt bij PSV en als je het nu hebt over de gunfactor, dan is daar in mijn geval bij hem wel sprake van", meent de Feyenoord-trainer, die na dit seizoen vertrekt uit Rotterdam.

"Over wat hij met PSV exact heeft gedaan kan ik vanuit Rotterdam geen waardeoordeel vellen. Als je kampioen wilt worden, moet je zorgen dat het rendement in je ploeg heel hoog is en dat het aantal tegengoals ver wordt teruggedrongen. Daarin heeft PSV het afgelopen seizoen een enorme stap gemaakt", vindt Rutten.