Feest na lijfsbehoud: We waren alleen tegen PEC en Feyenoord echt kansloos

Feest na lijfsbehoud: "We waren alleen tegen PEC en Feyenoord echt kansloos"

Gepubliceerd: maandag 11 mei 2015 om 12:09ma 11-05-2015 om 12:09

Excelsior speelde zich zondag veilig door met 2-2 gelijk te spelen bij FC Utrecht. Concurrent voor de nacompetitie NAC Breda verloor in Alkmaar met 3-2 van AZ en dus is de Rotterdamse ploeg een jaar na de promotie uit de Jupiler League veilig in de Eredivisie.

"Een superprestatie, knapper dan de promotie van vorig jaar", jubelde trainer Marinus Dijkhuizen tegen De Telegraaf. "Het is zwaar terecht dat we erin blijven. We hebben vaak goed voetbal laten zien. Ook in een mindere periode zijn we rustig gebleven." Dijkhuizen wordt gesteund door zijn pupil en clubtopscorer Tom van Weert: "We hebben te weinig gewonnen, maar ook weinig verloren. We waren alleen tegen PEC Zwolle en Feyenoord thuis echt kansloos."

Voor volgend seizoen kan Excelsior de begroting iets opschroeven: van 4,1 naar 5 miljoen euro. Door het aangekondigde vertrek van Gino Coutinho en de revalidatie van Alessandro Damen tot aan de winterstop moet het in elk geval op zoek naar een doelman. Verdediger Sander Fischer wil nog een paar weken nadenken over de voor hem verschillende opties. NAC Breda houdt hem in de gaten en zelf heeft hij wel oren naar FC Twente.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws