Hij koos voor PSV, waar hij in twee jaar tijd ongetwijfeld meer gaat verdienen
"Wat niemand weet, is dat wij een gratis transfer naar Engeland hebben tegengehouden"

"Hij koos voor PSV, waar hij in twee jaar tijd ongetwijfeld meer gaat verdienen"

03-06-2015 11:45
7

AZ heeft jarenlang elk dubbeltje moeten omdraaien, maar door de miljoenentransfer van Nemanja Gudelj hebben de Alkmaarders de schaapjes weer op het droge. Dat kan gevolgen hebben voor PSV-target Steven Berghuis, die mogelijk niet meer weg mag.

"We hebben het stuur weer in handen", zegt technisch directeur Earnest Stewart in Voetbal International. "De noodzaak bijvoorbeeld Steven Berghuis deze zomer te verkopen, is er niet (contract tot 2017, red.). Ook vallen er een paar grote salarissen weg. Niks ten nadele van die jongens, maar wij kunnen het simpelweg niet meer betalen. En dat gaan we ook niet meer doen."

"Dat betekent niet dat AZ nu minder interessant is voor spelers, want deze tendens zie je overal. Misschien zijn Ajax en PSV nog de enige clubs die er geen last van hebben." Eén van de jongens die vertrekt is Simon Poulsen, uitgerekend naar PSV. "Ik wilde echt heel graag het contract van Simon Poulsen verlengen, maar dan wel binnen onze grenzen. We hebben nog geprobeerd mee te denken in jaren. Twee plus één. Zij wilden vier. Hij koos voor PSV, waar hij voor twee jaar tekende en ongetwijfeld meer gaat verdienen. Wij konden niet verder gaan, hoe graag ik Simon ook mag."

Het vertrek van Poulsen kwam Stewart op flink wat kritiek te staan. "Simon koos voor iets anders. Van zijn kant kan ik dat best begrijpen. Wat niemand weet, is dat hij en zijn zaakwaarnemer in januari bij mij zijn gekomen met het verzoek of hij gratis naar Engeland mocht. Wij hebben dat tegengehouden. Het sportieve belang van AZ woog zwaarder. Maar wat er daarna allemaal is geroepen, daar heb ik wel last van", doelt hij op de uitspraken uit het kamp van Poulsen, waar werd gesuggereerd dat AZ zijn afspraken niet nakwam.