Mislukt avontuur krijgt goed vervolg in Rotterdam: 'Heb het plezier teruggevonden'
Contractverlenging in Kralingen

Mislukt avontuur krijgt goed vervolg in Rotterdam: 'Heb het plezier teruggevonden'

10-06-2015 14:10

Daan Bovenberg heeft zijn spelplezier teruggevonden bij Excelsior. De verdediger keerde afgelopen zomer terug bij zijn oude club na mislukte dienstverbanden bij FC Utrecht en NEC Nijmegen. Woensdag verlengde hij zijn contract met een jaar.

De rechtsback staat nu de zomer van 2016 onder contract in Kralingen. Bij de Rotterdamse ploeg begint de 26-jarige Bovenberg aan zijn zevende seizoen. "We hebben een mooi jaar achter de rug", zegt hij op de website van de club.

"Zowel voor het team als voor mij persoonlijk was het een goed jaar. Afgelopen jaar was belangrijk voor mij, omdat ik het plezier in het voetballen bij Excelsior wilde terugvinden. Dat is gelukt. Ook de doelstelling die we als team hebben gesteld, hebben we ruimschoots gehaald."

De verdediger doelt daarmee op de handhaving van de Rotterdammers in de Eredivisie en het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker. "In februari hebben de club en ik voor het eerst met elkaar aan tafel gezeten en het gevoel bleek van beide kanten positief. Ik ben er vorig jaar blanco in gegaan en heb elke dag keihard gewerkt en mijn best gedaan."