'City voegt daad bij woord en wil concurrent beroven van talentvolle middenvelder'
Interesse in Engelsman

'City voegt daad bij woord en wil concurrent beroven van talentvolle middenvelder'

18-06-2015 15:11

Jack Wilshere heeft de interesse gewekt van Manchester City. De middenvelder van de Londense ploeg is volgens Sky Sports één van de eerste doelwitten van de club uit Manchester deze zomer.

City moet de selectie hervormen. Volgens regels van de Engelse voetbalbond FA moeten teams in de Premier League meer in Engeland opgeleide spelers opstellen. De 23-jarige Wilshere is een Engelsman die de jeugdopleiding van Luton Town en Arsenal doorliep. Daarmee voldoet de middenvelder aan de eisen van de FA en is hij ook interessant voor de club van trainer Manuel Pellegrini.

Wedden

Meer odds

De eigenaar van City, Khaldoon Al Mubarak, sprak vorige week nog uit dat zijn club flink wil gaan investeren in nieuwe spelers en daarvoor een flink budget vrijmaakt. "Eén van die nieuwe spelers is Wilshere", zegt een reporter van Sky. "Er is sterke interesse in hem en ik denk dat zijn prijskaartje iets is gestegen na zijn twee goals voor de nationale ploeg tegen Slovenië."

Naast Wilshere heeft City ook al geprobeerd om Raheem Sterling van Liverpool te halen. Een verhoogd, tweede bod werd resoluut afgewezen. Liverpool wil zeventig miljoen euro voor de flankspeler, terwijl City tot nu toe niet hoger wilde gaan dan vijftig.