'Tighadouini verlaat NAC en kiest voor opmerkelijke nieuwe bestemming'
NAC-ster vertrekt waarschijnlijk

'Tighadouini verlaat NAC en kiest voor opmerkelijke nieuwe bestemming'

25-06-2015 09:50
10

Adnane Tighadouini zet volgens Voetbal International zijn carrière voort in de Verenigde Arabische Emiraten. De aanvaller van NAC Breda vertrekt volgens het weekblad 'zeer waarschijnlijk' naar Baniyas SC.

De Nederlandse Marokkaan was afgelopen seizoen één van de smaakmakers van NAC in de Eredivisie, maar hij kon niet voorkomen dat de Brabantse ploeg degradeerde naar de Jupiler League. Toch leverden zijn doelpunten, assists en acties de nodige aandacht op. Zelf hoopte hij op een transfer naar de Nederlandse top, maar concrete interesse van onder andere PSV bleef uit. Volgens VI is zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani momenteel in onderhandeling over het salaris en de contractduur. 

Voor NAC komt de transfer als geroepen, want de Bredase club wilde graag een flink geldbedrag overhouden aan de verkoop van de aanvaller. Naar verluidt moet Tighadouini zo'n twee miljoen euro kosten. NAC-trainer Robert Maaskant gaf eerder aan de speler graag bij de selectie te houden, maar wist ook dat een transfer onvermijdbaar was. Ook het Italiaanse Udinese had interesse in de vleugelspeler. Baniyas werd afgelopen seizoen achtste in de nationale competitie.