Belgische ster: 'Ik ben meer het Nederlandse type, hier is dat niet normaal'
"Je moet niet rond de pot draaien"

Belgische ster: 'Ik ben meer het Nederlandse type, hier is dat niet normaal'

27-06-2015 20:51
2

Kevin De Bruyne komt in eerste instantie over als een bedeesde Belg, maar tussen de lijnen ruikt hij bloed. Dat komt hem goed van pas in dienst van VfL Wolfsburg.

De ploeggenoot van Bas Dost is in dik een jaar tijd uitgegroeid tot de beste speler van Wolfsburg, misschien wel van de Bundesliga. "Ik ben niet de gemakkelijkste", erkent hij in gesprek met Voetbal International. "Omdat ik mijn mening durf te geven. In België is dat niet de gewoonte. Op dat vlak ben ik meer het Nederlandse type: rechttoe rechtaan. Je moet niet rond de pot draaien, vind ik."

José Mourinho, zijn trainer bij Chelsea, was geen fan van De Bruyne, die een gebrekkige inzet werd verweten. "Ik had niet het gevoel dat ik onder hem ooit een vaste plaats zou krijgen. Dat heb ik hem ook gezegd. Jammer dat het bij Chelsea niet is gelukt. Want het ging op de training volgens de Hollandse stijl: veel positiespel, partijtjes op balbezit."

In België werd de assistkoning al eens vergeleken met Johan Cruijff. "Erg overdreven natuurlijk", countert hij. "Je moet het kunnen relativeren. Eigenlijk moest ik er zelfs om lachen, want eerlijk gezegd: ik ken Cruijff van naam, maar heb nooit veel van hem gezien. Al speel ik wel met zijn rugnummer 14. Ik moet het gewoon appreciëren, meer niet."