Ajax opgelet: zes kandidaat-opvolgers van Cillessen op een rij

Ajax opgelet: zes kandidaat-opvolgers van Cillessen op een rij

29-06-2015 13:00
43

Jasper Cillessen wordt steeds heviger in verband gebracht met onder meer een overstap naar Manchester United. De club van Louis van Gaal is bereid om ongeveer 28 miljoen euro te betalen voor de Ajax-goalie. Welke keepers zijn geschikt om Cillessen te vervangen bij Ajax? Onderstaand enkele suggesties.

Warner Hahn (Feyenoord)
Hahn keepte afgelopen seizoen uitstekend namens PEC Zwolle en moet onder de lat bij Feyenoord voorlopig Kenneth Vermeer voor zich dulden. Hahn heeft aangetoond een stap hogerop te kunnen, dus waarom niet in Amsterdam waar hij direct eerste doelman kan worden? 

Robbin Ruiter (FC Utrecht)
FC Utrecht houdt rekening met een vertrek van Ruiter, die de afgelopen seizoenen een prima indruk achterliet in de Galgenwaard. Ronald Waterreus deed eerder al de suggestie dat Ruiter een gewenste versterking voor Ajax kan zijn. 

Michel Vorm (Tottenham Hotspur)
Vorm kende geen gelukkige overgang naar Tottenham en keepte het voorbije seizoen slechts vier wedstrijden in de Premier League. Een hard gelag voor de doelman die bij Swansea City nog wel verzekerd was van een basisplaats. Cillessen werd ook gelinkt aan Tottenham. Mocht het zover komen, waarom dan geen ruildeal met Vorm?

Mathew Ryan (Club Brugge)
Ryan beschikt over de nodige internationale ervaring. De 23-jarige Australische goalie stond op het WK 2014 in de groepsfase tegenover het Nederlands elftal en keepte het voorbije seizoen 27 competitiewedstrijden namens ClubMarco Bizot (KRC Genk)
Bizot kent een uiterst teleurstellende periode bij Genk. De voormalig goalie van FC Groningen stapte in 2014 over naar de Belgische club en keepte in totaal slechts vijf wedstrijden in de Jupiler Pro League. Bizot keepte al in de jeugd bij Ajax en heeft zich in zijn periode bij Groningen sterk ontwikkeld.

 

Kenneth Vermeer (Feyenoord)
Stel: Hahn verdringt Vermeer in de voorbereiding uit het Feyenoord-doel. In dat geval zal Vermeer weinig zin hebben in een seizoen bankzitten. Van Frank de Boer is bekend dat hij een fan is van Vermeer, ook al zette hij de doelman er na een serie mindere optredens naast. Waarom dan geen Ajax-terugkeer?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie