Van Hooijdonk houdt hart vast: Dat zou Memphis fataal kunnen worden
"De komst van een dure aanvaller is altijd gevaarlijk"

Van Hooijdonk houdt hart vast: "Dat zou Memphis fataal kunnen worden"

29-06-2015 19:14
8

Memphis Depay was twee maanden geleden de eerste grote aankoop van Manchester United met oog op volgend seizoen. Pierre van Hooijdonk hoopt dat zijn landgenoot de tijd krijgt om te wennen.

Depay komt voor ongeveer 31 miljoen euro over van PSV en de verwachtingen in Engeland zijn torenhoog. "Ik weet niet zeker of hij daar wel aan kan voldoen", vreest Van Hooijdonk in gesprek met The Mirror. "De positie die Depay krijgt van Louis van Gaal is ook nog niet bekend, maar de komst van een dure aanvaller is altijd gevaarlijk."

De 46-voudig international van het Nederlands elftal adviseert Van Gaal de situatie bij PSV na te bootsen. "Dan zal hij het beste toch zijn recht komen. Veel trainers rukken een goed presterende aanvaller uit hun natuurlijke habitat, iets wat fataal zou kunnen worden voor Memphis."

"Memphis speelt op de linkerkant, verwacht ik. Daar ligt zijn kracht, niet aan de rechterkant", denkt Van Hooijdonk, die vindt dat Van Gaal alle kanten op kan met de Oranje-international. "Met twee spitsen kan ook. Memphis is in staat van niets iets te maken."