Younes op weg naar Ajax: vijf dingen die je moet weten over deze buitenspeler

Younes op weg naar Ajax: vijf dingen die je moet weten over deze buitenspeler

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2015 om 13:15di 14-07-2015 om 13:15

Ajax heeft volgens diverse media een akkoord bereikt met Borussia Mönchengladbach over de transfer van Amin Younes. De Duitse buitenspeler gaat voor drie jaar tekenen in Amsterdam. Younes, die op donderdag 6 augustus 22 jaar wordt, zal nog niet erg bekend zijn bij het Nederlandse publiek. Hier een korte introductie.

1. Younes is geboren in Düsseldorf, ongeveer vijftig kilometer over de grens bij Venlo. Zijn vader komt uit Libanon en zijn moeder is Duitse. Younes heeft een sterke band met zijn vader en gaat elk jaar op vakantie naar Libanon. Desondanks heeft Younes geen enkele interesse om voor zijn vaderland uit te komen.

2. Op zijn zesde verhuisde hij van Unterrath naar de jeugdopleiding van Gladbach. Zijn debuut maakte hij in april 2012 tegen Hannover 96, maar hij brak pas door in de tweede helft van het daaropvolgende seizoen. Mede dankzij een virus, dat hem een maand aan de kant hield, verloor hij in 2013-14 zijn plek in het team. In 26 Bundesliga-wedstrijden die hij speelde voor Borussia, scoorde hij één keer.

3. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan 1. FC Kaiserslautern in de 2. Bundesliga. Daar kreeg hij aanvankelijk veel speeltijd, maar in de tweede seizoenshelft verdwenen die minuten als sneeuw voor de zon. Dat kwam niet alleen door de opkomende concurrentie, trainer Kosta Runjaić zei over de jongeling dat hij 'meer moest brengen tijdens trainingen'.

4. Bij de presentatie van Younes eerder dat seizoen, was Runjaić nog een stuk vleiender: "Met Amin Younes krijgen we een goed opgeleide, technisch vaardige, dribbelende aanvaller. Met zijn speelse kwaliteiten past hij in ons spelsysteem." Het is voornamelijk een speler voor op de linkerflank, maar de 1.68 meter hoge aanvaller kan ook centraal of op rechts uit de voeten.

5. Younes debuteerde bij Duitsland Onder-16 en doorliep sindsdien alle jeugdteams van de nationale ploeg. Dit jaar nam hij deel aan het Europees kampioenschap onder-21 in Tsjechië. Hij speelde alle wedstrijden mee met Jong Duitsland. Younes gaf één assist, maar scoorde niet op weg naar de halve finale, waarin de ploeg kansloos onderuit ging tegen Portugal met 5-0.

Meer 'vijf dingen die je moet weten over':
- Yaya Sanogo
- Pione Sisto
- Francesco Antonucci
- Gastón Pereiro

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws