De Boer begrijpt twijfels over Sanogo en Younes en wijst naar PSV
"Het kan best zijn dat recente statistieken er niet goed uitzien"

De Boer begrijpt twijfels over Sanogo en Younes en wijst naar PSV

16-07-2015 16:39
11

Ajax gaat zich op korte termijn versterken met Amin Younes en Yaya Sanogo. De meningen onder de supporters zijn verdeeld, weet Frank de Boer.

Niet iedereen is overtuigd van de Duitser (21) en Fransman (22). "Dat is omdat fans de nieuwe spelers niet heel goed kennen, denk ik", reageert de trainer in gesprek met Ajax Life. "Dat is wel begrijpelijk. Supporters willen een topnaam. Maar bij PSV liepen vorig seizoen ook wat namen rond die we eerder niet kenden. En de realiteit is dat we in de vijver van onbekende namen moeten vissen."

"Het kan best zijn dat recente statistieken van Sanogo er niet goed uitzien, maar daarvoor had hij wel goede statistieken. Vandaar dat Arsenal hem vastlegde", vervolgt De Boer, die van Arsène Wenger hoorde dat de spits nog altijd een top class player is. "Misschien lukt het Sanogo bij Ajax wel in het juiste ritme te komen."

De laatste jaren bleek niet elke aankoop van technisch directeur Marc Overmars een schot in de roos. De Boer erkent dat. "De mislukkingen spelen natuurlijk mee, maar anderzijds... Als wij nieuwe jongens halen, moeten we ook denken aan onze huidige spelers en de talenten die we hebben. Er moet sprake zijn van gezonde concurrentie. Als wij 'onbetaalbare' spelers halen, zullen Bazoer, Milik en Tete zich ook wel achter hun oren krabben."