Bizarre situatie Newcastle-aankoop: leeftijd van verdediger compleet onduidelijk
Verdediger kost ongeveer tien miljoen

Bizarre situatie Newcastle-aankoop: leeftijd van verdediger compleet onduidelijk

23-07-2015 19:15
2

Chancel Mbemba mag zich bijna speler noemen van Newcastle United. The Magpies gaan ongeveer tien miljoen euro betalen voor de verdediger van Anderlecht. Eén vraag houdt de Engelse pers de laatste dagen bezig: hoe oud is Mbemba eigenlijk? 

In 2012, kort na de transfer van de Congolees naar Anderlecht, onstond er ophef over zijn exacte leeftijd. De Belgische topclub meldde de Afrikaan als achttienjarige speler aan bij de voetbalbond, weet Voetbal International. Destijds waren er óok documenten waaruit bleek dat hij al 23 was.

Wedden

Meer odds

Door deze consternatie liet het debuut van de stopper in de Belgische Jupiler Pro League lang op zich wachten. Mbemba ging onder meer een botscan, om duidelijkheid te krijgen over zijn exacte geboortejaar. Uiteindelijk werd besloten om 1991 aan te houden. Verder onderzoek bracht ook 1990 en zelfs 1988 aan het licht als mogelijk geboortejaar. 

Newcastle heeft lak aan de dubieuze situatie rond Mbemba, afgelopen seizoen één van de uitblinkers bij Paars-Wit. De verdediger onthulde deze week zelf dat zijn transfer naar de club van onder meer Tim Krul en Georginio Wijnaldum zo goed als rond is.