De Boer: Over een jaar praat niemand meer over de NOS

De Boer: "Over een jaar praat niemand meer over de NOS"

17-08-2015 13:52
13

Ronald de Boer denkt dat de Nederlandse kijkers snel zullen wennen aan Champions League-voetbal bij SBS6. De beelden van de wedstrijden in het kampioenenbal zijn voor het eerst niet meer te zien bij de NOS.

De wedstrijd in de play-offs tussen Manchester United en Club Brugge zal daardoor dinsdagavond te zien zijn bij de commerciële zender. "De kijker is natuurlijk de NOS gewend, maar vernieuwing is altijd even wennen", vertelt De Boer in het Algemeen Dagblad. "Mensen vinden het al moeilijk om van telefoon- of energiebedrijf te wisselen, want dat is een beetje eng. Maar verandering is goed en innovatief."

"Bij SBS zit een grote groep jonge mensen, die heel fanatiek is om er iets van te maken. Over een jaar praat niemand meer over de NOS", aldus De Boer, die dinsdag het duel tussen United en Brugge analyseert. "Club heeft best een kans, omdat zij al iets meer in hun ritme zitten. Dat kan helpen. Ze zijn conditioneel wat verder. Maar ik denk dat Manchester over twee wedstrijden de duidelijke favoriet is."