Keuze tussen Ajax en PSV was niet moeilijk: Ik heb niet lang getwijfeld

Keuze tussen Ajax en PSV was niet moeilijk: "Ik heb niet lang getwijfeld"

25-08-2015 07:00
19

De transfer is nog niet officieel bevestigd, maar Frenkie de Jong gaat zijn carrière sowieso bij Ajax vervolgen. De balvaardige middenvelder gaat in De Telegraaf in op zijn keuze voor de Amsterdammers.

Ook PSV had interesse in De Jong, die zelf echter weinig tijd nodig had om een keuze te maken. "Ik heb niet lang getwijfeld. Laat ik vooropstellen dat PSV ook een topclub is en het voor een achttienjarige jongen echt een luxepositie is als twee van zulke clubs je willen hebben."

"Maar na mijn bezoek aan Amsterdam wist ik het zeker: het wordt Ajax", zegt hij in de ochtendkrant. "Ik had een gesprek met Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull. En Frank de Boer kwam ook nog even binnen."

Wedden

Meer odds

"Ze gaven me alle vier het gevoel me graag te willen hebben", gaat De Jong verder. "Ajax is een grote club, een grote naam in Europa. En er stromen veel spelers door naar het eerste. Dat benadrukte de trainer ook."

De achttienjarige jeugdinternational tekent in Amsterdam een vierjarig contract, maar blijft eerst nog een seizoen bij Willem II. Een bewuste keuze.  "Bij Ajax zou ik bij de A1 of Jong Ajax aansluiten. Volgend jaar kom ik misschien wat anders binnen", aldus De Jong.