Van Marwijk benadrukt: Ik ga er echt heen voor het sportieve

Van Marwijk benadrukt: "Ik ga er echt heen voor het sportieve"

26-08-2015 09:39
20

Bert van Marwijk verraste dinsdag met zijn keuze voor het bondscoachschap van Saudi-Arabië. De trainer gaat in het oliestaatje 'echt voor het sportieve', vertelt hij in gesprek met FOX Sports.

Waarom zijn keuze op Saudi-Arabië is gevallen? "De uitdaging", zegt Van Marwijk. "Ze hebben sportieve ambities en hebben in het verleden vaak genoeg bewezen dat ze zich kunnen kwalificeren voor het WK. Dat is de afgelopen tien jaar niet gelukt, maar de potentie is aanwezig. Hun verhaal klopte en ik kan mijn hele technische staf samenstellen. Het is bovendien voor een periode die te overzien is, dit seizoen ongeveer."

De oefenmeester kiest bewust voor een periode van één jaar. "Zij zitten nu in een fase dat ze kwalificatiewedstrijden spelen. De bedoeling is om die te overleven, om minimaal tweede te worden. Daarna volgt pas een evaluatie. En ik wil ook zelf eerst eens kijken hoe het me bevalt. Daarom past het plaatje."

Schoonzoon Mark van Bommel gaat mee als assistent. "Ik vind het heel leuk dat hij meegaat. Voor hem is het een enorme ervaring, hij kan zijn netwerk verbreden. Dat is goed voor zijn toekomstige trainerscarrière", aldus Van Marwijk, die in de voetsporen treedt van Frank Rijkaard, Leo Beenhakker, Willem van Hanegem, Aad de Mos en Wim Rijsbergen. "Ik ga er echt heen voor het sportieve", besluit hij.