'Kind van PSV' ruikt zijn kans: 'Dan wil je meer, ben ook ongeduldiger dan voorheen'

'Kind van PSV' ruikt zijn kans: 'Dan wil je meer, ben ook ongeduldiger dan voorheen'

29-08-2015 11:07
3

PSV'er Jorrit Hendrix, kind van de club, aast op een basisplaats. Dat laat de middenvelder annex verdediger in duidelijke taal merken. "Als je eraan geroken hebt, wil je meer. Nee, ik ga hier niks negatiefs over mijn collega's roepen", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Dat is niet netjes."

"Het is mijn derde jaar al in de A-selectie en daarom ben ik nu misschien iets ongeduldiger dan voorheen", legt Hendrix uit. "Je hebt ook wat geluk nodig. Op een ongelukkig moment rond de winterstop raakte ik vorig seizoen geblesseerd, net toen het lekker begon te draaien. Daarna volgde een buikwandoperatie en nu moet ik me terugknokken. Ik geef intern mijn mening als dat nodig is. Iedere speler wil in de basis spelen en vindt dat hij daar hoort te staan."

Zondag wacht de wedstrijd tegen Feyenoord. Vorig jaar stond hij in de basis. "Die 4-3, daar zat alles in. De manier waarop de wedstrijd verliep en de ontlading na afloop, ongelooflijk. Die avond was geweldig. Ik denk dat het de mooiste wedstrijd is die ik tot nu toe gespeeld heb en het kampioenschap was daarna natuurlijk het absolute hoogtepunt. Zo mooi, dat je er alles aan doet om dat nog een keer mee te maken", besluit Hendrix.