Oranje koestert manusje-van-alles: Ik krijg daar zo veel vragen over

Oranje koestert manusje-van-alles: "Ik krijg daar zo veel vragen over"

02-09-2015 10:34
5

Daley Blind heeft zich de afgelopen tweeënhalf jaar opgewerkt tot een vaste basisspeler van Oranje. De multi-inzetbare speler stond de laatste 25 interlands steevast in de basis en werd slechts vier keer gewisseld.

"Ik sta er eigenlijk nooit bij stil, maar het gaat heel snel inderdaad", aldus Blind, die op 6 februari 2013 voor Oranje debuteerde, tegen De Telegraaf. In het Oranje van vader Danny zal Blind opnieuw opgesteld worden. "Ik wil fit blijven. Daar werk ik ook hard voor. En ik wil uiteraard altijd spelen. Op welke positie maakt me in eerste instantie niet uit, al moet het logischerwijs wel bij me passen."

Waar Blind de voorbije seizoenen veelal speelde als controleur of linksback, maakt hij de afgelopen weken indruk als centrale verdediger. "Ik krijg daar zo veel vragen over, de laatste tijd natuurlijk ook weer. Ik kan nu eenmaal op meerdere plekken spelen. Zo simpel is het. En centraal achterin gaat het goed. Daar voel ik me ook lekker. Het bevalt me tot dusver prima."

Tegen IJsland start Blind vermoedelijk als linksback. Behalve winnen van IJsland moet er zondag ook van Turkije gewonnen worden. Met de focus zit het goed. "Dat merkte ik al toen we ons verzamelden in Noordwijk. Iedereen oogt zo gedreven. Er werd direct gepraat over het belang van deze wedstrijden. Het moet nu echt gebeuren. Dat moeten we ons realiseren. Het is tien voor twaalf."