Blind legt Oranje-verrassingen uit: Daarom kies ik voor Riedewald en Blind

Blind legt Oranje-verrassingen uit: "Daarom kies ik voor Riedewald en Blind"

06-09-2015 17:33
3

Danny Blind heeft de bezem door de basiself van Oranje gehaald voor het cruciale EK-kwalificatieduel met Turkije. De opvallendste naam is Jaïro Riedewald.

De verdediger van Ajax start als linksback, waardoor Daley Blind opschuift naar het middenveld. Dat gaat ten koste van Georginio Wijnaldum. "Ik wil meer een blok op het middenveld hebben", legt Blind drie kwartier voor de aftrap uit aan de NOS. "De Turken maken veel gebruik van positiewisselingen, ze trekken veel van binnen naar buiten. Dan moet je mensen hebben die over kunnen nemen en daarom kies ik voor Riedewald en Blind."

De Oranje-bondscoach verwacht dat zijn ploeg meer ruimte krijgt om te voetballen dan drie dagen geleden tegen IJsland (0-1). "Zeker in de omschakeling. Turkije heeft goede aanvallers, daar kunnen ze ons in de problemen brengen. Maar in de omschakeling zijn ze kwetsbaar. Hopelijk kunnen we ze pijn doen met Memphis Depay en Luciano Narsingh."

Een andere opvallende naam in de Oranje-basis is Robin van Persie. De aanvaller van Fenerbahçe krijgt de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar. Blind: "Ik denk dat we met Robin meer voetbal in de ploeg hebben. Hij brengt voetballend meer. De verschillen zijn klein, dan maken details vaak het verschil. Ik hoop op een aangename verrassing."