De Boer verbaast zich: Leek soms of Davy de blauwe speler voor hem niet zag

De Boer verbaast zich: "Leek soms of Davy de blauwe speler voor hem niet zag"

02-10-2015 11:48
7

Frank de Boer vindt dat Ajax zichzelf tekort heeft gedaan in het uitduel met Molde FK. De Amsterdammers kwamen donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De trainer zag zijn elftal talloze kansen missen. 

"Je wist dat Molde wachtte op een fout bij ons. Dat gebeurde en ze counterden het goed uit. Maar daarna was het wachten op een doelpunt van ons. Die kwam er dan met een beetje geluk. We hebben veel kansen gecreëerd", blikt De Boer terug op de website van Ajax.

De barre weersomstandigheden speelden Ajax, vindt hij. "Vooral in de tweede helft was het erg verwarrend wat de bal ging doen. De ene keer schoot Jasper hem zowat in de handen van de keeper van de tegenpartij en de volgende keer kwam die nauwelijks weg. Ik had het gevoel dat wij er meer last van hadden dan zij."

Hoewel De Boer bepaald niet tevreden was over het spel van Ajax, wisselde hij pas in de slotfase. "Ik had niet echt het idee dat er iets moest gebeuren. Het was meer de zuiverheid bij de spelers die te wensen overliet. Want soms leek het wel of Davy de blauwe speler voor hem vaak niet zag, want zo vaak als hij de bal verspeelde, heeft hij nog nooit gedaan."

Omdat Celtic ook gelijkspeelde, ziet De Boer nog voldoende perspectief in de Europa League. "Daardoor is de groep nog wijd open. We hadden een goede stap voorwaarts kunnen zetten, maar met een punt kan ik leven."