Het is weer raak: Gudelj met Servië mikpunt van aanval op spelersbus

Het is weer raak: Gudelj met Servië mikpunt van aanval op spelersbus

08-10-2015 08:20
1

Het is weer raak. In Albanië is de spelersbus van Servië, met daarin Ajacied Nemanja Gudelj, bekogeld met stenen. Het incident vond plaats in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen beide landen. Die staat onder hoogspanning door politieke kwesties en een incident in het heenduel.

De bus van Servië raakte beschadigd bij de aanval in Tirana, maar niemand raakte gewond. Zeker twee stenen hebben de bus geraakt, meldt De Telegraaf. Daardoor werd ook een ruit vernield. Vorig jaar werd tijdens het heenduel een Albanese vlag op het veld gedropt door een drone. Dit werd gezien als een provocatie, waarna fans van Servië het veld bestormden en de spelers van Albanië aanvielen.

Opvallend genoeg is de man die de drone bestuurde woensdag aangehouden, nadat hij een foto van een wedstrijdticket op social media plaatste. Dat het duel onder hoogspanning staat, is te merken, want er is een politiemacht van 1.800 man op de been. De veiligheid moet volgens de Servische voorzitter van de voetbalbond worden verbeterd. "Anders komen er nog meer problemen."