Twijfels en emotie bij Vitesse na incident: Serieus overwogen ermee te stoppen

Twijfels en emotie bij Vitesse na incident: "Serieus overwogen ermee te stoppen"

16-10-2015 12:03
1

Vitesse kreeg in januari 2014 te maken met een vervelende kwestie. De Israëlische verdediger Dan Mori mocht vanwege zijn nationaliteit niet mee op trainingskamp naar Abu Dhabi. Technisch directeur Mo Allach trok zich de nasleep van het incident persoonlijk aan. 

"Je mag best weten dat die periode de moeilijkste uit mijn carrière is geweest. Het was een gevecht tussen de socialist én de professional in mij", vertelt Allach aan Voetbal International. "Daar heb ik ongelofelijk veel last van gehad. Ik wist dat we moesten gaan, de afspraken waren al gemaakt. We hebben het hier wel over topsport. Toch kon de mens Mo Allach het niet verkroppen dat we een jongen achter moesten laten vanwege zijn nationaliteit. Dat heeft me niet alleen geraakt, het heeft ook behoorlijke gezondheidsklachten opgeleverd. Ik was er letterlijk ziek van."

"De voetballerij zit soms ook gevangen in een wereld die niet de mijne is. En ik wil zo dicht mogelijk bij mezelf blijven. De gang van zaken rondom Mori heeft me diep geraakt", gaat de td verder. "Ik was kapot. Dus ja, ik heb serieus overwogen ermee te stoppen. Het was een optie, maar ik zit er nog. Dat geeft aan dat ik mijn werk té leuk vind, net als de mensen met wie ik elke dag werk."