PSV-legende geeft zijn mening: Bruma, die heeft een uitstekende vrije trap

PSV-legende geeft zijn mening: "Bruma, die heeft een uitstekende vrije trap"

16-10-2015 19:45
12

Luc Nilis stond vroeger bij PSV bekend om zijn geweldige traptechniek, waarmee hij veel vrije trappen tegen de touwen schoot. De Belgische PSV-legende is tegenwoordig spitsentrainer bij de Eindhovense club, en traint veel op vrije trappen.

Nu specialist Memphis Depay is vertrokken, moet er iemand anders achter de bal staan. "Bruma, die heeft een uitstekende vrije trap", stelt Nilis in gesprek met Algemeen Dagblad. "Maar een goede trap hebben is één ding, het gaat ook om het mentale deel. Laatst tegen Groningen lag de bal goed voor Jeffrey, maar hij liet zich toch wegsturen. Daar heb ik het met hem over gehad", vervolgt hij.

Ook stelt Nilis dat de druk die ontstaat bij het nemen van een vrije trap in een vol stadion, door veel trainen geëlimineerd kan worden. "Vroeger nam ik zelf vier, vijf keer per week vrije trappen na de training. Elke keer tussen de 50 en 100 stuks. De ballen op 20 meter van het doel, van links naar rechts in een rijtje, en dan maar schieten, vastigheid kweken, die trap inslijpen."

Op den duur verdween de druk bij de Belg, die het vrije trappen nemen tot een kunst verhief. "Tot het zo'n automatisme was dat je in de wedstrijden niets anders meer zag dan die bal en het doel. En op den duur vergeet je niet alleen dat muurtje, je ziet ook niet meer of er tien mensen staan te kijken of 100.000. Het publiek zie je pas weer bij het juichen als er is gescoord", besluit Nilis.