Wijnaldum grote held na megaprestatie: 'Deed het bij Feyenoord ook al eens'

Wijnaldum grote held na megaprestatie: 'Deed het bij Feyenoord ook al eens'

19-10-2015 09:32
1

Newcastle United kon zondag mede dankzij vier treffers van Georginio Wijnaldum eindelijk weer eens juichen. Norwich City werd met 6-2 van de mat geveegd op St. James' Park, de eerste driepunter voor The Magpies. Wijnaldum geniet ervan en schreef geschiedenis.

De Telegraaf sprak na afloop van het duel met hem. "Ik zit nu lekker met mijn kinderen thuis. Mijn telefoon is geëxplodeerd, want ik zag net dat ik meer dan 90 appjes heb. Die ga ik maandag eens rustig lezen", geniet Gini na. Hij was de zevende Nederlander die een hattrick maakte in de Premier League. "Dat ik nummer zeven ben, vind ik echt heel gaaf. En dat ik de enige middenvelder ben, maakt het helemaal mooi. Het is een statistiek voor de eeuwigheid. Maar ik besef dat ik moet blijven presteren."

Wedden

Meer odds

"Ik mag hier een week van genieten en dat ga ik zeker doen. Dit is goed voor mijn vertrouwen en staat mooi op mijn cv. Maar vanaf komend weekeinde moet ik gewoon weer presteren", weet Wijnaldum, die volgende week aartsrivaal Sunderland treft. "De derby, die hier enorm leeft. In de supermarkt word ik al op die wedstrijd aangesproken. Van sommige fans mogen we alles verliezen, maar dat duel niet." In ieder geval heeft Wijnaldum voor even een flinke grijns op zijn gelaat. Hij maakte al eens eerder vier treffers in een duel. "Dat was met Feyenoord tegen FC Groningen, een thuiswedstrijd. Maar daar waren twee penalty's bij. Dit keer waren het twee schoten en twee kopballen."