Groningen-aanwinst overschat eigen rol niet: ''Hangt niet van één speler af''

Groningen-aanwinst overschat eigen rol niet: ''Hangt niet van één speler af''

05-11-2015 11:53

FC Groningen gaat donderdagavond in de Europa League voor de laatste kans. De ploeg van Erwin van de Looi ontvangt Slovan Liberec. De vorige ontmoeting eindigde in een 1-1 gelijkspel, vooralsnog het enige punt dat Groningen dit seizoen Europees binnensleepte. 

"Slovan is een ploeg met veel dynamiek, energie en strijd. We moeten scherp beginnen en daar op voorbereid zijn en onze eigen kansen afmaken", zegt Hedwiges Maduro in gesprek met de NOS. De middenvelder werd gehaald voor zijn ervaring, maar overschat die rol niet. "Dat hangt niet af van één speler. Dat leer je met wedstrijden zelf."

De eerste wedstrijd tegen Slovan Liberec eindigde in een gelijkspel. "Het was geen mooie wedstrijd met veel positiespel, wat wij eigenlijk willen. Maar zulke wedstrijden zitten er ook tussen. Er gelden Europees andere wetten", beseft de verdediger annex middenvelder. 

Van de Looi moet voorin het nodige puzzelen. Michael de Leeuw is geschorst, terwijl Mimoun Mahi geblesseerd is. "We kunnen het opvangen", maakt Maduro zich geen zorgen. "We hebben genoeg alternatieven en ook voorin genoeg kwaliteit lopen. Het maakt niet uit wie er speelt, we moeten gewoon die punten pakken."