'Veel jongens waren verbaasd dat ik niet bij Oranje zit, net zoals ik'

'Veel jongens waren verbaasd dat ik niet bij Oranje zit, net zoals ik'

05-11-2015 23:06
9

Robin van Persie is ontroerd door de reacties die hij de laatste dagen heeft ontvangen naar aanleiding van de voorselectie van Oranje. Danny Blind selecteerde hem niet.

Niet fit genoeg, niet scherp genoeg, verklaarde de bondscoach maandag. Van Persie hoort er niet meer bij. "Veel jongens waren ook verbaasd, net zoals ik", vertelt de topscorer aller tijden van Oranje aan Metro. "De berichtjes die ik kreeg hebben me goed gedaan. Net zoals de reacties van de mensen op straat. Ik ben een gevoelsmens, dus dat vind ik mooi. Ik voel toch wel veel waardering en steun, dat raakt me."

Van Persie spreekt bovendien tegen dat hij niet fit genoeg is. "Ik heb nu ook tachtig minuten gespeeld. Het enige wat ik moet doen is meer scoren. Voor Fener heb ik er vijf gemaakt en voor Oranje een dit seizoen. Dat aantal is oké, maar het hadden er meer kunnen zijn. Dat vind ik overigens altijd. Als ik er nu tien in zou hebben liggen dan had ik gezegd dat het er twaalf moesten zijn. Ik zou het niet weten of de bondscoach geprobeerd heeft mij te prikkelen. Maar ik hoef niet geprikkeld te worden. Die prikkel geef ik mezelf."