De Boer overwoog verrassende Ajacied op te stellen: Maar houdt hij niet vol

De Boer overwoog verrassende Ajacied op te stellen: "Maar houdt hij niet vol"

29-11-2015 14:41

Donny van de Beek maakte zondag zijn basisdebuut voor Ajax in het uitduel met PEC Zwolle. De middenvelder kreeg de voorkeur boven Lasse Schöne en trainer Frank de Boer gaf tekst en uitleg.

"Van de Beek is een echte middenvelder. Lasse heeft in de laatste jaren niet heel veel op die positie gespeeld. Dave is er heel goed in om die positie als aanvallende middenvelder in te vullen. We willen PEC continu onder druk zetten en Dave is een goede pion voor die positie, die nu vrijkwam. Donny geeft ook een goed signaal af op trainingen en tijdens de speelminuten die hij al maakte", aldus De Boer bij FOX Sports.

Ook tegen Celtic vulde Van de Beek het goed in voor Ajax. "Ik kijk niet alleen naar die wedstrijd, maar ook hoe hij zich op trainingen houdt. Hij is er klaar voor", was De Boer van mening. Heeft hij overwogen om ook Vaclav Cerny, die matchwinner werd tegen Celtic (1-2), als basisspeler in te zetten? "Als hij negentig minuten vol zou kunnen maken, dan kon het wel. Maar hij houdt dat op dit moment niet vol, komt net terug van een blessure en is er drie weken uit geweest. Als we hem vanaf het begin laten spelen, is het wachten op een blessure. Laat hem maar lekker invallen."