Ricksen: Ik hoop dat ik nog leef als ik mijn geld terugkrijg van mijn ex-vrouw

Ricksen: "Ik hoop dat ik nog leef als ik mijn geld terugkrijg van mijn ex-vrouw"

14-01-2016 11:43
20

Fernando Ricksen heeft hard uitgehaald naar zijn ex-vrouw Graciela l'Ami, die miljoenen eist van de ALS-patiënt. Op 21 januari dient in Amsterdam een beroepszaak tussen de twee.

"Ze wil me dood. Nu moet ik weer energie verspelen aan die vreselijke persoon", meldt Ricksen op Facebook. "Deze zaak sleept zich nu al zeven jaar voort. Ik ben geshockeerd hoever ze bereid is te gaan. Ik hoop dat ik nog leef als ik mijn geld, dat ik als voetballer heb verdiend, terugkrijg van mijn ex-vrouw."

Hoewel l'Ami miljoenen eist van de oud-international, oordeelde de rechtbank vorig jaar maart dat ze juist een bedrag van vijf a zes ton dient te betalen aan Ricksen. De rechter achtte het niet aannemelijk dat Ricksen nog over een aanzienlijk vermogen beschikte toen het paar zes jaar geleden officieel scheidde.

l'Ami vond dat oneerlijk en vecht het besluit nu aan bij het hooggerechtshof. Daarvoor heeft ze onder meer Dick Advocaat en Cor Pot opgeroepen als getuigen, meldt De Telegraaf. Ricksen, die zwaar leidt onder ALS, vreest dat l ‘Ami haar eigen vermogen heeft weggesluisd en zo onder de betaling probeert uit te komen.