'Ajax kan volgende overbodige speler slijten voor Russische roebels'

'Ajax kan volgende overbodige speler slijten voor Russische roebels'

15-01-2016 07:00
13

Ajax is druk bezig om de overbodige spelers te slijten. Niet alleen Nicolai Boilesen kan vertrekken, maar ook voor Lerin Duarte lonkt een overstap. De aanvallende middenvelder kan in Rusland gaan voetballen voor Terek Grozny, de club van Ismail Aissati.

De Russische club is momenteel met Duarte in gesprek over een contract, meldt De Telegraaf. Die gesprekken worden zaterdag op Malta voortgezet, waar de Russen een trainingskamp hebben belegd. Als hij daadwerkelijk tot een snel akkoord komt, dan sluit Duarte direct aan bij de selectie van Terek.

Ajax stelt in ieder geval geen prijs op een langere aanwezigheid van de 25-jarige middenvelder. Hij werd in de zomerse transferperiode van het seizoen 2013/2014 weggekaapt bij Heracles Almelo, maar werd nooit een vaste waarde onder trainer Frank de Boer.

Ook dit seizoen doet de coach geen beroep op Duarte, die vorig seizoen nog werd verhuurd aan sc Heerenveen. Daar speelde hij twaalf duels, voornamelijk als invaller. In de hoofdmacht van Ajax kwam hij vanaf zijn transfer tot achttien competitiewedstrijden.