'Elia brengt de nacht in politiecel door vanwege zakelijk geschil'

'Elia brengt de nacht in politiecel door vanwege zakelijk geschil'

08-03-2016 08:52
16

Eljero Elia heeft de nacht doorgebracht op het politiebureau in Rotterdam. De aanvaller van Feyenoord wordt verdacht van de mishandeling van een 26-jarige Delftenaar, die bij de knokpartij enkele tanden verloor en een gebroken neus opliep.

De ruzie vond plaats in The VIP Room aan het Stadhuisplein in Rotterdam en verplaatste zich daarna naar buiten. Volgens bronnen hadden de twee een 'zakelijk geschil over geld', meldt De Telegraaf. Uit camerabeelden zou blijken dat Elia een klap heeft uitgedeeld, waarna zijn vrienden zich met het conflict gingen bemoeien.

De Rotterdamse politie onderzoekt nu wie de 'genadeklap' heeft gegeven. ''Er waren meer mensen bij de vechtpartij betrokken. Deel van het onderzoek is wie welk aandeel had'', zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in de krant. Het slachtoffer en zijn belagers kenden elkaar in ieder geval.

Het slachtoffer maakt het volgens zijn advocaat naar omstandigheden goed. "Maar hij liep een gebroken neus, een hersenschudding en een gebroken tand op. Ook had hij pijn en was hij stram", aldus advocaat Rob Verploegh in het Algemeen Dagblad.