Jans baalt van eigen spelers: 'Dan komen ze nooit hoger dan PEC Zwolle'

Jans baalt van eigen spelers: 'Dan komen ze nooit hoger dan PEC Zwolle'

01-05-2016 19:23
3

PEC Zwolle liet zondag na een ticket voor de play-offs om Europees voetbal te grijpen. De ploeg van Ron Jans kwam tegen Excelsior niet verder dan 2-2. De frustratie na afloop was groot bij de oefenmeester, die vooral baalde van het concentratieverlies bij zijn spelers.

"Het gaat niet om tactiek, maar om het vasthouden van concentratie", vertelt Jans in gesprek met de NOS. "Ik heb één regel en dat is dat bij een aftrap van ons de bal uiteindelijk nooit bij onze keeper mag komen en dat gebeurde. Dat heeft te maken met scherpte en focus. Daar hebben verschillende jongens bij ons toch moeite mee. Dat zijn altijd dezelfde en dat zal altijd zo blijven. En als dat zo blijft, komen ze nooit hoger dan PEC Zwolle."

In de laatste speelronde nemen de Zwollenaren het in eigen huis op tegen PSV, dat nog hoopt op een misstap van Ajax. Bij verlies is PEC afhankelijk van de resultaten elders. FC Groningen, NEC en Vitesse kunnen de ploeg van Jans nog inhalen. "Als we de play-offs niet halen, dan is deze middag er een waar we aan terugdenken", aldus de balende trainer van PEC.

"De spanning om in de Eredivisie te blijven is vele malen groter en enger dan dat je meedoet om de plekken voor Europees voetbal, maar voor ons is het ook zeker nog spannend. We hebben nog altijd een goede kans", zo besluit Jans.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie