'Arsenal hengelt eerste grote aankoop binnen: 32 miljoen voor middenvelder'

'Arsenal hengelt eerste grote aankoop binnen: 32 miljoen voor middenvelder'

20-05-2016 17:59
8

Arsenal staat op het punt om de grote eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen te hengelen. Middenvelder Granit Xhaka van Borussia Mönchengladbach is naar verluidt aangekomen in Londen om een medische keuring te ondergaan.

Dat meldt de Engelse kwaliteitskrant The Guardian vrijdagmiddag. De Zwitserse international staat al in tijdje in de belangstelling van The Gunners, en ook Real Madrid zou interesse hebben in de diensten van Xhaka. De Duitsers bevestigden eerder al dat er een bod binnen was gekomen.

Bij de transfer zou een bedrag van ruim 32 miljoen euro gemoeid zijn, dat met prestatiebonussen verder kan oplopen. Borussia Mönchengladbach hoopte in eerste instantie 45 miljoen te vangen voor de middenvelder, maar de twee clubs zouden toch tot een overeenstemming zijn gekomen.

De transfersom valt wat lager uit uit dan verwacht, omdat Xhaka vanaf volgend jaar een clausule in zijn contract zou hebben staan. Als de Zwitser deze zomer niet verkocht wordt, brengt hij nog maar maximaal 25 miljoen euro op. Xhaka is de eerste grote versterking van Arsenal voor het komende seizoen. Omdat Mikel Arteta en Mathieu Flamini beschikken over aflopende contracten, is de spoeling dun op het middenveld van de Londense club.