De Graafschap baalt en kan zondag misschien weer juichen

Feesten door vreemde Twente-situatie: Twee vliegen in één klap slaan

Feesten door vreemde Twente-situatie: "Twee vliegen in één klap slaan"

21-05-2016 09:19
9

Edwin Linssen promoveerde vorig seizoen met De Graafschap tegen alle verwachtingen in naar de Eredivisie. Nu kan hij zijn oude club als assistent-trainer van Willem II weer een handje helpen. Dan moeten de Tricolores wel van NAC Breda winnen.

Als Willem II zondag tegen NAC de 2-1 nederlaag van donderdag goedmaakt, dan blijft De Graafschap waarschijnlijk behouden voor de Eredivisie. Dit komt door het mogelijke wegvallen van FC Twente. "En dan ben ik superblij", zegt Linssen over het feit dat De Graafschap dan nog een jaar Eredivisie speelt, in de Gelderlander. "Dat zou het allermooiste zijn, twee vliegen in één klap slaan."

Willem II blijft - als Twente degradeert - ook bij een nederlaag behouden voor het hoogste niveau. "Maar daar laten we het natuurlijk niet op aankomen. Want FC Twente gaat in beroep en dan kan het nog wel zes weken duren voordat er duidelijkheid is. De selectie voor komend seizoen moet worden samengesteld en Willem II moet nog een nieuwe trainer aanstellen. Dat kan allemaal niet als er zo lang onzekerheid is."

De Graafschap kan ook nog op eigen kracht handhaving veiligstellen als de 4-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles wordt weggepoetst. "Misschien haalt De Graafschap het wel op eigen kracht. Op De Vijverberg kunnen gekke dingen gebeuren", weet Linssen.