Willem II ziet routinier definitief vertrekken: 'Een belangrijke pion voor ons'

Willem II ziet routinier definitief vertrekken: 'Een belangrijke pion voor ons'

03-06-2016 11:28
7

Robert Braber zet zijn carrière waarschijnlijk voort in de Jupiler League. De aanvallende middenvelder, die moet vertrekken bij Willem II, is volgens het Brabants Dagblad op weg naar Helmond Sport.

Het aflopende contract van Braber in Tilburg wordt niet verlengd, waardoor hij vrij is om te tekenen bij een nieuwe club. De kans bestaat dat de keuze op Helmond Sport gaat vallen. Directeur Theo Glaudemans bevestigt donderdagavond aan het BD dat de onderhandelingen gaande zijn.

"Dat is wel een speler die we er graag bij zouden willen hebben. Helmond Sport is nog op zoek naar ervaren voetballers. Maar voor Braber is meer interesse", aldus Glaudemans, die vrijdag een nieuwe speler hoopt te presenteren. Of dat de Willem II'er is, wil hij niet bevestigen.

Ook Braber reageert. Op de vraag of hij al een andere club heeft gevonden, antwoordt hij: "Ja, dat is binnenkort bekend." Bij Willem II moest hij afgelopen seizoen genoegen nemen met een reserverol en dat ziet de aanvallende middenvelder op zijn huidige leeftijd (33) niet meer zitten.

Update 11.28: Robert Braber keert terug bij Helmond Sport. De Jupiler League-club bevestigt dat vrijdagochtend via de officiële kanalen. De 33-jarige middenvelder, die overkomt van Willem II, heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. "Met zijn leeftijd en ervaring zal Robert, zowel binnen als buiten het veld, een belangrijke pion voor ons zijn", reageert Roy Hendriksen, hoofdtrainer van Helmond Sport.