'Terugkeer naar vaderland lonkt voor gratis ADO-controleur na interesse'

'Terugkeer naar vaderland lonkt voor gratis ADO-controleur na interesse'

04-06-2016 08:44
2

Een eerste transferoptie voor Timothy Derijck heeft zich aangediend. De 29-jarige transfervrije controleur van ADO Den Haag, die in het verleden als verdediger speelde, kan terugkeren naar België, zo weet Het Nieuwsblad.

Zulte Waregem hoopt namelijk dat het Derijck kan overnemenDe ploeg van Francky Dury kan wel wat defensieve versterking gebruiken, aangezien Zulte in de Play-Offs veel goals moest incasseren. De club wil dan ook niet verder met centrale verdedigers Marvin Baudry en Joel Sami, met Derijck hopen ze een geschikte vervanger te hebben gevonden. Opvallend is dat Derijck bij ADO vooral als controlerende middenvelder speelde.

Wedden

Meer odds

De voormalig speler van PSV is een goedkope optie, want zijn aflopende contract bij ADO wordt niet verlengd. De ervaren Derijck heeft vooral in Nederland gespeeld en heeft niet veel ervaring in de Belgische competitie. Hij speelde één seizoen op huurbasis bij Dender, voor de rest staan er enkel clubs uit Nederland op zijn cv. Naast PSV en ADO is hij ook nog ex-speler van Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht.