Willem II-middenvelder trekt deur achter zich dicht: 'Die ambitie heb ik'

Willem II-middenvelder trekt deur achter zich dicht: 'Die ambitie heb ik'

04-06-2016 21:31

Helmond Sport verzekerde zich afgelopen week van de komst van Robert Braber. De inmiddels 33-jarige middenvelder, die transfervrij overkomt van Willem ll, zit nog vol met ambitie en hoopt komend seizoen promotie af te dwingen met de Brabantse club. 

"De club wil weer terug naar die mooie tijd en ik heb die ambitie ook", vertelt Braber in het Eindhovens Dagblad. "Ik kom niet naar Helmond Sport om in de eerste divisie tegen degradatie te moeten vechten. We gaan voor de play-offs, en misschien zelfs wel voor promotie. Als de selecties straks rond zijn moeten we kijken hoe realistisch dat is, promotie. Maar ik wil in ieder geval altijd voor de prijzen spelen."

De keuze voor Helmond was makkelijk. "Het is voor mij van doorslaggevend belang hoe de trainer over mij denkt", aldus Braber. "Hendriksen (Roy, red.) ziet het in mij zitten. Ik ken hem goed, ook vanuit de tijd dat hij assistent was bij RKC. Toen hij met Ruud Brood bij NEC zat, heeft hij mij ook al eens willen halen. Daar haal je als speler heel veel vertrouwen uit."