Oranje-captains zetten oogkleppen op en balen: Interesseert me geen reet

Oranje-captains zetten oogkleppen op en balen: "Interesseert me geen reet"

10-06-2016 07:16
7

Het ontbreken van Oranje op het komende EK voelt nog steeds als een open wond. Zo ook bij Arjen Robben, die het laatste deel van de kwalificatiereeks moest missen. De aanvaller van Bayern München trekt zich terug in Amerika en sluit zich volledig af van wat er in Frankrijk gebeurt.

"Ik heb de vakantie maar eens zelf uitgezocht dit jaar", zegt Robben tegen het Algemeen Dagblad. "In Amerika hoef je weinig mee te krijgen van het EK als je dat niet wil. Sterker: zelfs totaal niks. En dat lijkt me prima, want ik vind het nog steeds te pijnlijk allemaal. De hele kleedkamer van Bayern is in Frankrijk, zelfs Robert Lewandowski en David Alaba met Polen en Oostenrijk. Ik hoor in juli wel hoe het allemaal is gegaan."

Kevin Strootman sluit zich aan bij zijn collega. De middenvelder, die onlangs zijn rentree maakte, is ook niet van plan de tv aan te zetten en heeft dan ook geen favoriet. "Zal ik eerlijk zijn? Interesseert me geen reet. Ik ga ook niet kijken, nee. Zelfs niet naar Italië. Ik zou sowieso geen enkele poule kunnen opnoemen. Dat zegt genoeg over hoe enorm ik er van baal dat wij ontbreken. Terwijl ik zelf geen minuut van de kwalificatie heb meegedaan."