'Heerenveen de dupe: Twente-faillissement kost Friezen veel geld via Ziyech'

'Heerenveen de dupe: Twente-faillissement kost Friezen veel geld via Ziyech'

13-06-2016 07:16
21

FC Twente stevent af op een faillissement en dat is slecht nieuws voor sc Heerenveen. De Friezen lijden mogelijk onder het faillissement van de Tukkers, aangezien de club eigenlijk nog geld tegoed heeft bij een transfer van Hakim Ziyech.

Heerenveen bedong een doorverkooppercentage bij de deal rond de felbegeerde aanvallende middenvelder, maar kan fluiten naar het geld. "We onderzoeken het nog, maar het lijkt erop dat onze rechten op de transfer dan komen te vervallen", geeft Heerenveen-directeur Luuc Eisenga desgevraagd aan in de Leeuwarder Courant.

Ziyech wordt namelijk transfervrij als Twente failliet gaat. Als de Tukkers wel blijven voortbestaan, kan Ziyech mogelijk voor veel geld verkocht worden. In dat geval profiteert Heerenveen mee. Heerenveen kan op minimaal één miljoen euro rekenen bij een transfer van Ziyech, zo stelt de krant.

Heerenveen krijgt ook bij een faillissement van Twente extra geld, aangezien het op de tv-geldenranglijst stijgt. 'Dat verzacht de pijn enigszins', volgens Eisenga, want het scheelt 600.000 tot 700.000 euro.