Ranieri staat machteloos in Vardy-transfer en richt zich tot spelers: Ga niet

Ranieri staat machteloos in Vardy-transfer en richt zich tot spelers: "Ga niet"

15-06-2016 09:28
4

Leicester City heeft geen zegje meer in de mogelijke transfer van Jamie Vardy naar Arsenal. Dat laat manager Claudio Ranieri weten. Arsenal is bereid de vastgestelde afkoopsom te betalen, maar de spits twijfelt zelf nog.

De 29-jarige spits, voor wie Arsenal 25 miljoen euro wil betalen, heeft de club om meer bedenktijd gevraagd terwijl hij zich focust op het EK 2016 met Engeland. Ranieri accepteert dat hij weinig te zeggen heeft in de hele transferkwestie.

"We willen hem behouden. Arsenal heeft gezegd zijn vastgestelde afkoopsom te betalen, maar dat heeft hij nog niet geaccepteerd. Het laatste woord is aan hem." Voorlopig blijft dat laatste woord echter uit, tot grote ergernis van onder meer Thierry Henry. Ranieri hoopt ondertussen een uittocht van zijn sterspelers te voorkomen.

"Ik adviseer al mijn spelers om nog één jaar te blijven. Ga niet. Als je naar een ander team gaat, speel je misschien niet", zei Ranieri, die Leicester City afgelopen seizoen voor het eerst in de historie kampioen van Engeland maakte, eerder.