Koeman legt de lat hoog: Hij is geen talent meer, hij is international

Koeman legt de lat hoog: "Hij is geen talent meer, hij is international"

19-06-2016 10:06
2

Ronald Koeman is vastbesloten om het maximale uit Ross Barkley te halen. De Engels international, die nog geen speelminuten maakte dit EK, moet de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling, stelt de Nederlandse manager van Everton.

Barkley stond afgelopen seizoen enigszins stil in zijn ontwikkeling, maar daar komt wat Koeman betreft snel verandering in. "Hij is een belangrijke jonge speler voor Everton. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, maar hij moet beter worden. Hij is geen talent meer, hij is een international en de verwachtingen zijn hoog", zegt Koeman tegen The Daily Mirror.

Voor Everton lijkt het een hele toer te worden om de 22-jarige middenvelder, die naar verluidt in beeld is bij bijna de gehele Engelse top, te behouden. "Hij heeft vertrouwen nodig en dat zal hij krijgen", stelt de oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord evenwel. "Ik kijk ernaar uit om met hem te werken en van hem een betere speler te maken."

Hoewel Koeman een transferbudget krijgt van meer dan honderd miljoen euro, weigert de Nederlander een plek bij de eerste vier als minimale doelstelling te zien. "Ik houd er niet van om het over de Champions League te hebben. Er zullen veranderingen plaatsvinden in het team, maar natuurlijk zijn de ambities groot."