Update: Aanvaller tekent na EK in Manchester: 'Hij gaat vanwege Guardiola'

Update: Aanvaller tekent na EK in Manchester: 'Hij gaat vanwege Guardiola'

23-06-2016 17:49
22

Spaanse en Britse media weten het zeker: Nolito (29) maakt de overstap van Celta de Vigo naar Manchester City. De international kost City achttien miljoen euro. 

Nolito heeft, zoals elke voetballer in de Primera Division, een vastgelegd transferbedrag in zijn contract staan. Pep Guardiola liet aan de leiding van The Citizens eerder al weten dat hij de aanvaller graag aan zijn selectie wilde toevoegen. Onder meer het Spaanse televisiestation TV3 meldt nu dat Nolito alleen nog zijn handtekening hoeft te zetten onder een driejarig contract bij de Premier League-grootmacht. 

De rechtspoot speelde in het seizoen 2010/11 twee duels voor FC Barcelona en verkaste daarna naar Benfica. In 2013 keerde Nolito terug naar Spanje (Granada) en de afgelopen drie seizoenen speelde hij voor Celta, met veel succes. Hij maakte in totaal veertig competitiegoals voor de formatie uit Galicië. Op het EK in Frankrijk scoorde Nolito één keer. 

De goaltjesdief wordt de tweede aanwinst voor het City van Guardiola. Eerder werd al Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund) vastgelegd. De Duitse controleur kostte ruim twintig miljoen euro. 

Update 17.49: Een familielid van Nolito heeft tegenover Spaanse media bevestigd dat de transfer van de Celta-aanvaller naar City slechts een kwestie van tijd is. "Ja, hij gaat naar Manchester City, hij tekent daar zodra het EK is afgelopen. City is één van de beste clubs ter wereld. Een week geleden belde Guardiola hem. Hij is de reden dat Nolito naar Manchester verkast."